INSTRUCTIONS

Saffransbullar

Dessa bullar blev urgoda! Helt enkelt omöjliga att sluta äta! Har dessutom fryst in ett gäng så man lätt kan ta ut när man blir sugen eller får oväntat besök.

Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt sedan resterande ingredienser till degen.

Arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand tills den släpper från kanterna på bunken. Låt degen vila 20 minuter.

Rör ihop ingredienser till fyllningen.

Kavla ut degen till en fyrkant och bred på fyllningen över hela degen. Vik degen en gång på mitten. Kavla lätt över degen så alla luftbubblor försvinner och all fyllning sätts på plats.

Skär remsor på ca 1,5 cm längst kortsidan. Snurra remsorna ett par varv runt fingrarna och nyp sedan ihop stumpen under själva bullen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 1 timme.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Baka mitt i ugnen 8-10 minuter tills de är gyllene. Låt bullarna svalna på galler under duk.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS