INSTRUCTIONS

Vitchokladmousse tycker jag passar till dom flesta frukter och bär. Det är riktigt gott att bryta av det söta med det syrliga, som tex vitchoklad och hallon ☺️

Det här receptet är beräknat till en tårta på 28 cm i diameter, 8 cm hög och där moussen ligger på utsidan av tårtan (se bild).
Till just den här tårtan hade jag en hallonpannacotta och ljus botten, täckte med en mirror glaze och dekorerade med levande blommor.

Recept till Mirror Glaze hittar ni här ➡️ http://sweetandsweeter.se/recipes/mirror-glaze/

Lägg gelatinbladen i blött. Hacka den vita chokladen och ställ åt sidan.

Värm upp 370 g grädde i en kastrull. När grädden är varm tar du bort kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen och rör om tills allt smält ordentligt. Tillsätt sedan den vita chokladen och rör om tills du har en len chokladkräm. Ställ åt sidan för att svalna något.

Vispa grädden. Vänd ner 1/3 av grädden i den avsvalnade chokladkrämen och rör om. Häll sedan ner chokladblandningen i grädden och vänd runt försiktigt tills allt blandats ordentligt.

Nu är det bara att börja montera din tårta. Eller varför inte hälla upp den vitachokladmoussen i snygga glas och servera som en trevlig dessert med frukt eller bär.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS