INSTRUCTIONS

En frisk, härlig, vår- och sommartårta med hallonmousse, vaniljpannacotta med färska hallon och ljus tårtbotten 🌷

Till det här receptet använde jag en ring på 22 cm i diameter och 8 cm hög. Jag använd även en värmepistol när jag skulle ta bort ringen från tårtan.
Obs! Om man inte har en värmepistol så går det bra att lägga plast eller bakplåtspapper längst ringens kant på insidan innan monteringen av tårtan.

En moussetårta kan man dekorera precis som man vill. Jag gjorde en mirror glaze över min tårta och receptet på glaze hittar ni här ▶️ http://sweetandsweeter.se/recipes/mirror-glaze/

TÅRTBOTTEN- Börja med slå på ugnen, 160 grader. Smörj och mjöla kanterna på en 20 cm form och lägg bakplåtspapper i botten.

Mätt upp ägg och socker i en bunke och vispa tills det blivit vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i äggfluffet och rör runt försiktigt till du fått en fin och slät smet.

Häll upp i formen och grädda i nedre delan av ugnen i ca 30 minuter. Känn med en tandpetare så botten inte är kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna på galler.

VANILJPANNACOTTA- Lägg gelatinbladen i blött. Lägg plastfolie i en form på 20 cm i diameter.

Mätt upp grädde, strösocker och vaniljpulver i en kastrull och koka upp. Ta kastrullen från plattan och tillsätt gelatinbladen.

Häll upp i formen och strö ut hallonen över pannacottan. Ställ in i frysen tills den stelnat helt.

HALLONMOUSSE- Lägg gelatinblad i blött.

Värm upp hallonpuré och socker i en kastrull. Ta bort från plattan och tillsätt gelatinbladen. Ställ åt sidan för att svalna något.

Vispa grädden. Vänd ner 1/3 av grädden i den avsvalnade hallonpurén. Häll sedan ner hallonblandningen i resterande grädde och vänd runt försiktigt tills allt blandats ordentligt.

MONTERING- Ställ en tårtring (ca 22 cm i diameter) på en bricka med bakplåtspapper.

Skär tårtbotten ca 2 cm hög och lägg i botten av ringen. Häll i hälften av hallonmoussen och bred ut ordentligt.

Ta ut pannacottan ur frysen och lägg den på moussen. Häll över den sista hallonmoussen och tryck ut ordentligt.

Nu kan du antingen ställa in tårtan i kylen eller i frysen i väntan på servering. Jag ställde in min i frysen eftersom jag glazade den och då måste tårtan vara fryst. När tårtan har stelnat och det är dax för servering så tar du en värmepistol och försiktigt värmer längst kanterna tills du kan dra upp ringen från tårtan. Om man inte har en värmepistol så går det bra att lägga plast eller bakplåtspapper på insidan längst ringens kant innan monteringen.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS