Hemgjord Mars

Mars, Japp, Snickers… Ja, listan kan bli lång!
En av mina favoriter när det kommer till choklad är nog Mars. Och självklart kunde jag inte låta bli att provbaka ett recept på hemgjord Mars 🤗 och gissa vad?… Den blev såå fantastiskt god och otroligt lik originalet.  Mjuk och krämig chokladnougat, den superenkla kolan och sedan doppad i mjölkchoklad, ni bara måste prova 😋

Jag gjorde mina Mars i små silikon formar (portions bars), men det går absolut lika bra att göra i en brödform och sedan skär i önskade bitar. Det du bör tänka på om du gör i en brödform är att klä in formen i plastfolie.
Recept med ingredienser hittar ni här ▶️ http://sweetandsweeter.se/?post_type=recipe&p=1756&preview=true

 

Börja med att smälta dom mjuka gräddkolorna tillsammans med vispgrädden i en kastrull på låg värme. När allt är smält så bred ut kolablandningen i formen.

Nu till nougaten! Den är så god och den är inte alls speciellt svår att göra, men man måste vara försiktigt eftersom man ska koka upp socker, glykos och vatten till 150 grader. Var försiktig!

Börja med att hacka mjölkchokladen och ställ åt sidan. Vispa sedan äggvitor, vaniljsocker och salt i en skål tills den blir vit och fluffig och kan bilda mjuka toppar. Ställ åt sidan.

Väg upp socker, glykos och vatten och koka upp på hög värme till 150 grader, kontrollera med en termometer. Rör om då och då. När den är klar ska den vara lite trögflytande i konsistensen.

När sockersirapen är färdig häller du den i en tunn stråle över äggvitan medan du vispar på låg hastighet. Blanda hela tiden tills sirapen är slut. Fortsätt att blanda på hög hastighet i ca 3 minuter tills nougatblandningen blir betydligt tjockare och vitare.

Slutligen tillsätter du den hackade mjölkchokladen i nougatblandningen, vik in med en slickepott och låt chokladen smälta in i den varma nougaten. Blanda runt ordentligt tills all choklad är utblandad.
Tryck ut chokladnougaten över kolablandningen i formen och ställ in i frysen.


Ta ut ur frysen efter ca 45 minuter. Täck nougaten med ett tunt lager av choklad. När chokladen har stelnat tar
du ut den ur formen och skär upp i önskade bitar. Doppa varje bit i mjölkchoklad och låt stelna innan servering.

 

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *