INSTRUCTIONS

Dubai Rice Krispie Chocolate

Och nu till den virala chokladen som har fått namnet Dubai chocolate.
Jag har gjort den på ett lite annorlunda sätt, men oj vilket gott godis de här blir!
Perfekt att duka fram på fikabordet eller ha det som lördagsgodis.

Många av er där ute frågar säkert: ”Vad är Dubai-choklad?”
Liksom många andra upptäckte jag Dubai-chokladen på TikTok. Chokladkakan (skapad av Sarah Hamouda) är fylld med en blandning av pistagepasta och kadayif/kadaif.
Kadayif/kadaif är strimlad och spunnen filodeg som ser ut som supertuna korta spagettitrådar som ger ett härligt kris i dina bakverk.

Börja med att blanda alla ingredienser till pistagefyllningen och ställ åt sidan.

Gör marshmallowfluff. Smällt marshmallows och smör försiktigt i mikron eller över vattenbad. Tillsätt rispuffar och den mörka chokladen. Blanda samman med slickepott. Använd även händerna med ett par plasthandskar eller lite olja, annars fastnar allt på händerna.

Tryck ut marshmallowfluffet en form med bakplåtspapper på ca 20x30 cm. Häll över pistagekrämen och bred ut ett jämt lager. Toppa med den smälta mörka chokladen och toppa med valfria dekor.

Ställ in i kylen minst 1 timme. Skär upp i bitar. Förvara i kylen upp till 7 dagar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS