INSTRUCTIONS

Tårtbotten

En enkel tårtbotten… 1, 2, 3! Du behöver inte ens en våg eller något dl mått.

3 delar av lika mycket! Allt du behöver är 3 lika stora glas.
I det 1: glaset mäter du upp ägg.
I det 2: glaset mäter du upp lika mycket strösocker som ägg,
och i det 3:e glaset mäter du upp 2/3 vetemjöl och 1/3 potatismjöl + bakpulver (räkna på ca 0,5 tsk bakpulver/ägg).

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj och mjöla kanterna på en 22 cm springform och lägg bakplåtspapper i botten.

Mätt upp ägg och socker i en bunke och vispa tills det blivit vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i 2 omgångar och rör försiktigt tills du fått en fin och slät smet.

Häll smeten i springformen och grädda i nedre delan av ugnen i ca 30-35 minuter. Känn med en tandpetare så botten inte är kladdig i mitten. Ta ut och låt svalna på galler.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS