INSTRUCTIONS

Butterkaka – kardemummabullar med vaniljkräm 

Underbara kardemummabullar som du ställer i en form och sedan fyller med härlig vaniljkräm.

Värm vattnet till fingervarmt, smula ner jästen och rör om. Blanda i resterande ingredienser och låt knåda ca 10 minuter i en bakmaskin tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk. Låt vila 10 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen. Kavla ut degen till en rektangel och bred ut fyllningen i ett jämt lager. Rulla ihop degen från långsidan och skär 7-8 bitar. Ställ dem rätt glest i en smord rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i ca 1 timme.

Ställ ugnen på 200 grader.

Spritsa vaniljkräm i mitten av varje bulle eller gör en fördjupning i mitten och lägg i en klick vaniljkräm. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan du lossar försiktigt på kanten.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS