INSTRUCTIONS

Gifflar

Här är ett superlätt och jättebra recept på gifflar.

Själv gjorde jag de här gifflarna väldigt stora, bara 12 st. Men självklart går det bra att göra hälften så stora, du bestämmer helt och hållet själv hur många du önskar. Tänk dock på att inte göra för smala remsor då de kan välta i gräddningen.

Det bästa med det här receptet är att du häller ner allt till vetedegen i en bakmaskin och låter det knåda i 15 minuter.
Samma sak med remonsen, blanda allt i en skål.
Det ända som tar tid (som med alla vetedegar) är såklart jäsningen.

För er som inte vet vad en remons är så är det en fyllning bestående av smör, socker och ytterligare en smakgivare som ex kanel eller vanilj.

Blanda alla ingredienser till vetedegen i en bakmaskin i ca 15 minuter.

Plasta in degen och lägg in i frysen.

Blanda ihop alla ingredienser till remonsen.

Ta ut degen från frysen. Kavla ut degen till en rektangel på ca 70x30 cm.

Bred på remonsen på hela degen. Gör ett treslag. Vik upp en tredjedel av degen från långsidan mot mitten. Vik sedan över den andra långsidan mot mitten. Skär 3-5 cm bredda gifflar, lite beroende på hur många man vill ha.

Lägg gifflarna i en ugnsform eller plåt med bakplåtspapper. De ska ligga ganska nära varandra. Låt jäsa under bakduk 1,5-2 timmar.

Sätt ugnen på 200 grader och grädda i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.

Ta ut och pensla direkt med smält smör och strö över rikligt med socker. Låt svalna minst 30 minuter innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS