INSTRUCTIONS

Belgiska Våfflor

Dessa fantastiska våfflor, och sen älskar jag detta våffeljärn. Våfflorna blir så fina och frasiga!

En viktig sak när man ska grädda våfflor är att låta våffeljärnet bli riktigt varmt och att hälla ”lagom” mycket smet i järnet så att våfflorna blir riktigt frasigt gräddade. Mängden smet och även storleken på våffeljärnet påverkar hur många våfflor man får ut. Därav ordet ”lagom”! Jag fick ut 10 st eftersom jag inte gjorde dom så stora. 

Det är även viktigt att inte röra för mycket när äggvitorna ska vändas ner. 

Det här receptet funkar även bra att steka som plättar i stekpanna om man inte har ett belgiskt våffeljärn. Dom blir supergoda!

Smält smöret, ställ sedan åt sidan för att svalna något.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Separera äggulorna från vitorna i 2 olika skålar. Tillsätt mjölk och äggulor i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Rör ner det smält smöret.

Vispa äggvitor fluffigt och vänd ner försiktigt i smeten. Grädda våfflor i ett belgiskt våffeljärn ca 2 minuter.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS