Vitchokladmousse med mousserande vin, digestive och jordgubbsgrädde
Förberedelsetid
4 minuter
Tillagningstid
35 minuter
Portioner
4
Målgrupp
Nyår/Fest
Börja med att smula ner digestive i botten av varje glas.
-Vitchokladmousse-
Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp vinet i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan när det börjar koka. Lägg i gelatinbladen. Bryt ner den vita chokladen så den smälter i vinet. Rör om ordentligt! Låt blandningen svalna.
Vispa 3 dl av grädden fluffig.
Häll ner vin- och chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd runt till en slät och fin mousse.
Spritsa eller häll moussen i glasen. Smula på lite mera digestive.
Vispa den sista grädden tillsammans med den silade jordgubbssylten. Spritsa eller klicka lite på varje dessert och toppa med strössel. Ställ i kyl minst 1 timme innan servering.
2 kommenteringar för “Vitchokladmousse med mousserande vin, digestive och jordgubbsgrädde”