INSTRUCTIONS

En nyårsdessert behöver inte alls vara avancerad eller kosta mycket. Det här receptet är baserat på att man tar det man har från både frys, kyl och skafferi. Låt fantasin flöda!

Obs! Om ni inte vill ha digestive som står i receptet så går det naturligtvis jättebra med vilken annan kaka som helst.

Börja med att smula ner digestive i botten av varje glas.

-Vitchokladmousse-

Lägg gelatinbladen i blöt. Värm upp vinet i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan när det börjar koka. Lägg i gelatinbladen. Bryt ner den vita chokladen så den smälter i vinet. Rör om ordentligt! Låt blandningen svalna.

Vispa 3 dl av grädden fluffig.

Häll ner vin- och chokladblandningen i den vispade grädden. Vänd runt till en slät och fin mousse.

Spritsa eller häll moussen i glasen. Smula på lite mera digestive.

Vispa den sista grädden tillsammans med den silade jordgubbssylten. Spritsa eller klicka lite på varje dessert och toppa med strössel. Ställ i kyl minst 1 timme innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS