INSTRUCTIONS

Veganska Kanelbullar

Jag har gjort det!!! Dom godaste vegansk kanelbullarna i hela världen. Visst låter det barnsligt?
Fluffiga och mjuka kanelsnurror med mycket fyllning.Precis som det ska vara.
Jag älskar verkligen bullar, fråga min man, jag skulle kunna äta bullar varje dag, tröttnar aldrig.

Dom här fantastiska kanelbullarna är utan ägg och mjölk. Istället för mjölk tog jag havredryck, Oatly Ikaffe närmare bestämt. Tycker smaken på Ikaffe är så fantastiskt god, smakar som vanlig mjölk.

Oftast när man gör bullar så klickar man ner smöret sist av alla ingredienser i degen, men i det här bullreceptet tillsätter vi olja istället. Och receptet är busenkelt. Smula jästen, ljumma drycken och häll den över jästen och rör om till jästen har löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig och fin. Hur enkelt!

Dom här vegansk kanelbullarna är med extra mycket fyllning, och jag tillsatte ävenmandelmjöl, och vet ni… det blev så himla gott. Mandelmjölet behöver man egentligen inte tillsätta, men eftersom jag inte hade någon mandelmassa hemma (som jag ofta brukar använda som fyllning i bullar) så provade jag med mandelmjöl istället och jag blev överraskat glad över resultatet. Det passade riktigt bra och jag tycker till och med att fyllningen blev något krämigare.

Nu tänker ni -”Men hur fick hon bullarna så gyllenbruna och fina om hon inte använde ägg till penslingen?” Jo, jag gjorde en sockerlag som jag penslade bullarna med både innan och efter gräddningen. Och som alla vet, om man bränner socker så blir det brunt. Samma funktion här, pensla bullarna med sockerlag för att få en fin gyllenbrun färg i ugnen.

Bulldeg: Smula jästen i en bunke. Ljumma drycken till fingervarmt ca 37 grader och blanda det med jästen så allt löser sig.

Blanda i resten av alla ingredienser och knåda degen i 10 minuter i en köksassistens, eller för hand tills du känner att degen blivit mjuk och fin. Låt degen vila under en bakduk 20-30 minuter.

Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp tills det blivit ljust och fluffigt, ca 5 minuter. Låt stå framme i rumstemperatur.

Sockerlag: Koka upp socker och vatten tills alla sockerkristaller har löst upp sig. Ställ åt sidan.

Utbakning: Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel ca 60x35cm. Bred på fyllningen och vik ihop rektangeln på mitten, kortsida mot kortsida.

Skär tunna strimlor 1-1,5 cm. Tvinna remsorna och snurra ihop dem till en skruv. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45 minuter.

Pensla bullarna med sockerlag och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna något innan servering.

Betyg

( 3 Ratings )

INGREDIENTS