INSTRUCTIONS

Det finns ett bakverk som jag aldrig tröttnar på! Kanelbullar så klart 😉
Vad är godare än nybakade kanelbullar och ett glas kall mjölk. Här nedan finner ni ett klassiskt recept på kanelbullar fast mycket större 🤗

Bullar är verkligen ett bakverk man äta hela året runt, ett bakverk som är uppskattat av så många och som finns med på dom allra flesta fikabord.

Till det här receptet har jag använt stora muffinsplåtar och receptet ger 20 stora kanelbullar, ni vet sådana stora kanelbullar som man kan köpa ute på café, eller om du vill göra små så blir det ca 40 st eller 4 längder om du hellre vill ha det.

Fördeg- Värm mjölken med nymalen (grovstött) kardemumma till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll i kardemummamjölken. Tillsätt sedan den stora mängden vetemjöl och knåda till en fin deg, gärna med en köksassistent 5 minuter. Låt degen vila i 15-20 minuter i bunken täckt med en köksduk.

Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet i ca 10 minuter. Om man vill kan man knåda för hand men det tar lite längre tid. Låt sedan degen vila ytterligare i 30 minuter under duk.

Under tiden degen jäser så rör ihop alla ingredienser till fyllningen och ställ åt sidan.

Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Kavla sedan ut den till en fyrkant. I vanliga fall så brukar man kavla ut till en kvadrat, men nu ska det bli stora kanelbullar och därför måste vi ha en tjockare rulle. Stryk på ett jämt lager av fyllningen över hela degen. Rulla ihop och skär i bitar och placera ut i stora muffinsplåtar och låt jäsa under duk i 1 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS