INSTRUCTIONS

Saffranskaka

En saftig och helt ljuvlig saffranskaka. En kaka jag lätt skulle kunna baka året runt. Saffran borde man använda mera! Jag bara älskar det, så gott!

Kakan blir väldigt vacker med den intensiva gula färgen. Garnera den med florsocker och servera med en klick grädde så blir den ännu lyxigare. Perfekt att servera till advent, lussefikat, jul och nyår… och resten av året! Den är så vansinnigt god helt enkelt.

Sätt ugnen på 160 grader. Smörj en form på ca 2 liter.

Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt saffran och mjölken.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke, och sikta ner i äggsmeten varvat med det smälta smöret och mjölken.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Prova med en tandpetare om kakan är klar. Låt svalna 30 minuter innan du vänder upp sockerkakan.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS