INSTRUCTIONS

Pekanpaj

Här har ni ett recept på en pekannötspaj som är himmelskt god.
Smakerna börjar med en smörig, krispig skorpa och fortsätter med en söt, sliskig fyllning som är fylld med smöriga pekannötter och farinsocker som får pajens knäckiga karaktär.

Ingen kommer att kunna motstå denna paj, bara doften när den bakas i ugnen är oemotståndlig. PUNKT!

Lägg bakplåtspapper i botten på en springform på 24 cm.

Nyp och knåda ihop smör, vetemjöl, strösocker och ägg till pajdegen.

Tryck ut pajdegen i springformen och nagga botten i pajskalet med en gaffel.

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa ihop äggen med strösocker, farinsocker, salt och vaniljsocker i en skål.

Tillsätt sirap, smält smör och hackade pekannötter. Vispa tills allt är blandat.

Häll fyllningen i pajskalet. Placera ut de hela pekannötterna på pajen.

Täck pajen med aluminiumfolie och baka i mitten av ugnen i en 1 timme. Efter 1 timme, ta bort folien och sänk värmen till 150 grader och fortsätt baka tills fyllningen är helt fast i mitten, ca 45 minuter, håll koll så den inte blir bränd.

När den är klar, låt pajen svalna i rumstemperatur. Ställ i kylen minst två timmar innan du skär upp den.

Servera pekanpajen med vaniljkräm, vispad grädde eller glass.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS