INSTRUCTIONS

Dom här tunna, runda polarkakorna är helt fantastiskt mjuka och goda. Dom är dessutom lätta att göra och minst lika goda som köpta.

Polarkakor med smör, ost och marmelad är min favorit. Men variationen av pålägg är ju oändlig, en klassiker är väl ändå polarkakor eller tekakor med räkor, Räksmörgåsen!

Självklart kan du göra polarkakorna mindre eller större, du bestämmer själv. Och om du vill ha något knaprigare bröd, kavla dem tunnare. Du kan också variera med kryddor för mer smak, som ex timjan eller soltorkade tomater.

Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken. Tillsätt sirap, honung, salt, äggulor, rågsikt och vetemjöl, knåda snabbt ihop allt, tillsätt smöret och knåda till en smidig deg, ca 5 minuter. Låt sedan degen jäsa under bakduk i 45 minuter.

Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, max 1 cm tjock. Kavla med en kruskavel eller nagga tätt med en gaffel innan du stansar ut rundlar på ca 12 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 40 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 5-6 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS