Mjuk Nougat
25 minuter
Okänt
40 bitar eller 7 längder
Fika & Fest
En mjuk och alldeles ljuvlig nougat.
Ta fram en form på ca 20x25 cm och lägg i ett bakplåtspapper. Blanda ihop lika mängd florsocker som maizena och pudra ordentligt över bakplåtspappret. Ställ åt sidan.
Väg upp honung i en lite kastrull. I en annan kastrull väg upp socker, vatten och glykossirap. Ställ båda kastrullerna på plattan och koka upp. Värm honungen tills den blivit 130 grader och sockersirapen till 145 grader.
Under tiden vispa äggvita med några droppar ättika eller citron vit och fluffig.
Börja med att hälla i honungen sakta i äggvitan. Tillsätt sedan sockersirapen i en svag stråle och fortsätt sedan vispa i 5 minuter.
Värm nötterna i micron ca 30-40 sekunder och häll ner i nougaten och vispa lite till.
Häll upp nougaten i formen. Pudra över florsocker och maizena på ovansidan och tryck sedan ut nougaten jämt i hela formen. Låt stå i ca 2 timmar i rumstemperatur tills den svalnat helt. Skär med en vass kniv i önskade storlekar och vänd runt nougaten i florsocker med maizena och sikta bort överflödet. Förvara i rumstemperatur upp till 10 dagar.