INSTRUCTIONS

Citronmuffins- med Lemon curd och maräng

Muffins är väl alltid gott! Speciellt om de har en både söt och syrlig smak, och i detta fall av citron.

Goda och saftiga citronmuffins som inte är allt för söta, fyllda med syrlig lemon curd som toppas med maräng. 

Sätt ugnen 175 grader och ställ muffinsformar på en plåt.

Vispa ägg, socker och citronskal vitt och fluffigt. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner tillsammans med mjölk och smält smör.

Dela upp smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Lemon curd- Mätt upp citronsaft, socker, ägg och äggulor i en kastrull och sjud upp under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt smör och ställ i kyl för att svalna.

Maräng- Värm äggvita och socker försiktigt i en kastrull tills sockret smällt. Vispa sedan med elvisp på hög hastighet till en fast maräng, ca 8 minuter.

Gröp ur muffinsen i mitten och fyll med lemon curd. Klicka på marängen och bränn av med en brännare.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS