INSTRUCTIONS

Kardemummabullar med saffran- och mandelfyllning

Saftiga goda kardemummabullar med mycket saffransfyllning. Kan det bli bättre!… Det här är en bulle jag absolut kommer baka igen.

Börja med vetedegen. Knåda ihop degen i maskin ca 10 minuter, eller 15 minuter för hand. Medans vetedegen knådas i maskin så rör du ihop alla ingredienser till fyllningen. Så otroligt god saffransfyllning och så enkel. Mandelmjölet gör verkligen att det känns lite extra juligt.

Skjälp upp degen direkt på mjölat bakbord och kavla ut till en rektangel. Jag skar i remsor på 2 cm, men där kan du göra lite som du vill. Du kan till och med göra en snurrad eller skruvad bulle om så önskas.

Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i minst 45 minuter.

Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills dom fått en fin gyllenbrun färg, ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna på plåten.

Himmelskt goda och saftiga bullar med mycket fyllning, precis som det ska vara.

Lös upp jästen i den ljumma mjölk och tillsätt resterande ingredienser. Knåda degen med maskin ca 10 min eller 15 minuter för hand. Degen kommer att kännas kladdig i början, men kommer att gå ihop efter en stund.

Arbeta ihop alla ingredienserna till fyllningen och ställ åt sidan.

Degen ska inte jäsa! Kavla ut degen till en stor rektangel på ca 70x35 cm. Bred ut saffransyllningen på hela degen och skär ut remsor på ca 2 cm. Rulla ihop varje remsa till en bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper.

Låt bullarna jäsa ca 45 minuter.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på plåten.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS