INSTRUCTIONS

Kanelbullar med Vaniljkräm

Kanelbulle vs. Vaniljbulle
Vilken är din favorit?… Eller varför välja när man kan slå två flugor i en smäll.
Här kommer ett recept på saftiga och underbart goda kanelbullar med vaniljkräm! Helt klart min nya favortibulle. 

Bullarna blir stora, mjuka och får en god smak av sin fyllning som består av kanel, smör och socker… och vaniljkräm så klart!
Vaniljkrämen kan du självklart köpa färdig, men smakar absolut bäst hemgjord. Har du aldrig gjort hemgjord vaniljkräm förut så borde du testa det till dem här kanelbullarna, du kommer inte att ångra dig.

Låt bullarna jäsa ordentligt, jag jäste mina i ca 1 timme men 45 minuter räcker alldeles utmärkt.
Efter jäsningen gör du försiktigt en fördjupning i mitten av varje bulle och fyller med vaniljkräm.

Börja med att vispa ihop smör, socker och kanel till fyllningen med en elvisp, ställ åt sidan. Förbered även vaniljkrämen.

Smula ner jästen i en bunke och häll över den ljumma mjölken och rör om. Blanda i övriga ingredienser till degen, gärna i en köksassistent, men det går även bra att knåda för hand. Arbeta degen på medel hastighet i ca 10 minuter.

Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord och kavla sedan ut den till en rektangel. Bred på smörfyllningen och vik sedan degen på mitten. Skär ca 2 cm breda remsor av degen, tvinna dem först på längden, och sedan snurrar du ihop dem till en bulle och lägger dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör en fördjupning i varje bulle och spritsa i vaniljkrämen. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Koka ihop socker och vatten på medelhög temperatur. Ställ åt sidan. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla dem med sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS