INSTRUCTIONS
Iskaffe Med Salt Karamellsås
En dröm för alla kaffeälskare.
Jag börjar varje morgon med en varm kopp kaffe. Men på sommaren, när värmen kommer, då är det skönt att svalka sig med en härlig iskaffe. Men nu tar vi det till nästa nivå… nu tillsätter vi salt karamellsås!
Det är en riktig njutning att känna att du kan göra en egen version av din favorit iskaffe dryck hemma.
Det enklaste sättet att göra en iskaffe hemma är att använda kallt bryggkaffe (snabbkaffe går också bra), tillsätt is, mjölk, karamellsås och toppa med grädde.
Detta recept är lätt, men den absolut svåraste delen är att vänta på att kaffet ska kylas ner. Du kan påskynda processen genom att ställa kaffet i frysen en liten stund, men glöm inte bort det så det fryser till is!
Börja med att förbereda alla ingredienser, så går det supersnabbt att göra din iskaffe.
Jag gjorde en salt karamellsås dagen innan. En kolasås eller karamellsås kan du göra och ha i kylen i upp till 3 veckor utan några problem.
Här har ni mitt recept på Salt Karamellsås som bara tar 10 minuter att koka ihop ➡️ http://sweetandsweeter.se/recipes/salt-karamellsas/
Ringla karamellsåsen runt i glaset, självklart går det bra med en mugg om du inte har ett glas. Sen tillsätter man massor av is, mjölk, Ikaffe och det starka avsvalna kaffet. Jag använde lika mängd Ikaffe som vanlig mjölk, eftersom Ikaffe ger en mer fyllig krämighet. Och självklart går det bra att använda enbart Ikaffe (eller någon annan havredryck) så får du en sagolik vegansk iskaffe, tänk dock på att använda en vegansk kola- eller karamellsås, och toppa med vispad kokosgrädde istället för vanlig grädde.
Avsluta med att spritsa eller klicka på grädde och ringla över lite extra karamellsås.
Där har vi den! En Iskaffe Med Salt Karamellsås gjord för två. Låt er väl njutas! Och kom ihåg att dela den med någon du tycker väldigt mycket om.