INSTRUCTIONS

Härliga frukostfrallor som du lätt kan byta ut den vanliga mjölken och smöret till både havre och mjölkfria produkter.

Smula ner jästen i en degbunke, använd gärna en köksmaskin som kan knåda degen länge. Värm mjölken till ca 37 grader och häll över jästen för att lösa upp den. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen i maskin 10 minuter eller för hand minst 15 minuter, du ska få en smidig deg som precis släpper från kanterna. Låt degen jäsa i bunken täckt med en kökshandduk till ca dubbel storlek.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 8 bitar eller fler om du vill ha mindre frallor. Rulla dem till släta bullar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö över valfria frön och flingsalt. Grädda i mitt av ugnen i 190 grader ca 15-20 min och låt sedan svalna under kökshandduk.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS