Baguetter med Olivolja och Flingsalt
30 minuter
30 minuter
3 st
Passar bra till både Frukost, Lunch eller Middag
Börja med att lösa upp jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en ganska lös men smidig deg i 10 minuter, gärna med en köksassistent.
Häll ur degen i en väl smord bunke med olivolja. Låt jäsa täckt i 25 minuter.
Efter 25 minuter gör ett 3-slag med degen i bunken och vrid degen ett halvt varv. Låt jäsa 25 minuter. Upprepa samma sak 2 gånger till.
Stjälp försiktigt upp degen på en bänk med lite olivolja. Dela degen i 3 delar som du försiktigt vrider och lägger upp på bakplåtspapper. Låt vila 10 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader, låt även en plåt stå i ugnen så den blir riktigt varm.
När det är dax för att baka av baguetterna tar du ut den varma plåten ur ugnen som du lägger dina baguetter på. Släng in 0,5 dl vatten i ugnen och in snabbt med brödet. Baka i 10 minuter på 225 grader, sänk sedan värmen till 175 grader och baka i ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna på galler.