INSTRUCTIONS

Tårtbotten – Varmvispad

Tårtbotten kan du göra på många olika sätt, men jag föredrar en varmvispad tårtbotten där man har lite smör i smeten, den blir mycket saftigare.

Jag har många gånger misslyckats när jag har gjort tårtbotten, men med en varmvispad har jag aldrig misslyckats. Den blir så otroligt stabil.

Tips! Gör tårtbotten någon dag innan så den får stå kallt i kylen innan du skär upp den, på så sätt blir det enklare och den smular mindre. Du kan även göra tårtbotten någon vecka innan, frys in och ta sedan ut när du behöver.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm.

Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösockret och värm över ett vattenbad tills sockret smält, ca 55 grader. Rör om hela tiden!

Vispa sedan äggsmeten med elvisp tills det blivit rumstempererat och fluffigt, ca 10 minuter.

Sikta i vetemjöl, bakpulver och tillsätt smöret. Rör ihop till en jämn smet och häll upp i springformen.

Ställ in i ugnen och sänk värmen till 150 grader. Grädda ca 40 minuter.

Låt svalna helt i rumtemperatur.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS