INSTRUCTIONS

Semlor- 12 stora eller 24 små

Underbara semlor! Hur kan en fluffig bulle med kardemumma som är fylld med en vanilj & mandelkräm, toppad med grädde och florsocker vara så god? MUMS! Jag bara älskar semlor!

Den här kardemummabullen är gjord på vatten istället för mjölk. Bullen blir mycket fluffigare och mjukare.

 

Värm vattnet till fingervarmt, smula ner jästen och rör om. Blanda i resterande ingredienser och låt knåda ca 10 minuter i en bakmaskin tills degen blivit glansig, fin och känns elastisk.

Dela degen i 12 eller 24 st lika stora bitar på ca 80 eller 40 g st. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk till dubbel storlek i ca 1,5 timme.

Grädda mitt i ugnen på 210 grader ca 8-10 minuter, tills bullen fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Vanilj & Mandelkräm- Mätt upp alla ingredienser i en kastrull och värm upp under omrörning. Låt koka i någon minut. Ställ i kyl för att svalna.

Skär ett snitt i bullarna eller klipp upp ett lock med en sax. Fyll bullarna med vanilj & mandelkräm och spritsa på grädde. Lägg på toppen och pudra med florsocker.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS