INSTRUCTIONS

Biskvier i all ära! Men nu har den fått en lite nyare och fräschare uppdatering… och så otroligt god den blev.

Biskvibotten, lemon curd, marängsmörkräm med smak av citron och sedan doppad i vitchoklad.

LEMON CURD- Mätt upp alla ingredienser till lemon curd i en liten kastrull och låt koka ett par minuter, rör om hela tiden. Den ska bli tjock och krämig.

Sila krämen, tillsätt smöret och rör om. Låt svalna.

MARÄNGSMÖRKRÄM- Värm äggvitor och socker försiktigt i en kastrull eller över vattenbad tills alla sockerkristaller har smält helt och hållet. Viktigt att vispa hela tiden!

Häll sedan över ägg- och sockerblandningen i en bunke och vispa tills den är rumstempererad, den ska vara vit och fluffig, tar ca 7 minuter.

Tillsätt sedan det rumstempererade smöret lite i taget. Viktigt att marängen ej är varm när smöret ska vispas i. Vispa hela tiden. Den kommer att se sprucken ut i början men den går ihop efter ett tag. När marängsmörkrämen är färdig tillsätter du ca 1/4 av lemon curden och rör runt så allt blandar sig ordentligt.

BISKVIBOTTNAR- Vispa ihop mandelmassa, socker, och äggvitan tills du har en spritsbar konsistens.

Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Om du inte har en spritspåse går det bra att använda sig av en sked. Grädda i mitten av ugnen på 170 grader i ca 15 minuter, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt.

MONTERING- Vänd på biskvibottnarna så du har den raka delen uppåt och spritsa eller klicka på lemon curd i mittan av varje botten.

Ta smörkräm antingen med en sked så du får en rund biskvi topp, eller med en spatel så du får en mera spetsig topp. Ställ in i kylen och låt smörkrämen stelna ordentligt.

Smält den vita chokladen och tillsätt valfri färg. Doppa varje biskvi, och om du vill kan du dekorera med strössel innan chokladen stelnar. Låt stå svalt. Går även bra att frysa.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS