INSTRUCTIONS

Paj är alltid gott och man kan variera så otroligt mycket. Allt från förrättspaj, matpaj till dessertpaj. Dom här mini pajerna är busenkla! Jag har använt mig av 4 st 10 cm runda springformar för att få en hög och fin höjd på pajerna. En paj för 2 helt enkelt. Om du inte har små formar kan du använda dig av en 24 cm form istället.

I det här receptet har jag använt blåbär men det går minst lika bra med hallon, lingon, jordgubb… Ja, det du önskar helt enkelt. Nu kör vi!

Ta fram 2 st bunkar. I den ena blandar du riven mandelmassa, blåbär frysta, potatismjöl och hälften av strösocker. Blanda ihop och ställ åt sidan.

I den andra skålen blandar du rumstempererat smör, resten av strösocker, vetemjöl, bakpulver och 1 äggula. Blanda allt till en fin och slät deg.

Tryck ut pajdegen i 4 st 10 cm runda springformar (om du inte har små formar kan du använda dig av en 24 cm form istället). Spara gärna lite pajdeg som du sedan kan strössla över blåbärsfyllningen. Nagga bottnarna ordentligt. Ställ i frys 10 minuter. Under tiden, ställ ugnen på 160 grader varmluft.

Ta ut formarna ur frysen och fördela blåbärsfyllningen. Toppa med den sista degen. Tips! Jag tillsätter lite mera mjöl i den sista degbiten så den blir lättare att strössla över. Ställ in pajerna i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter.

Ta ut och låt svalna på galler. Dekorera gärna med grädde eller servera med hemgjord vaniljsås.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS