Veganska Kanelbullar
1 timme 20 minuter
12 minuter
35-40 st
Vardag som Fest
Jag har gjort det!!! Dom godaste vegansk kanelbullarna i hela världen. Visst låter det barnsligt?
Oftast när man gör bullar så klickar man ner smöret sist av alla ingredienser i degen, men i det här bullreceptet tillsätter vi olja istället. Och receptet är busenkelt. Smula jästen, ljumma drycken och häll den över jästen och rör om till jästen har löst sig. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen smidig och fin. Hur enkelt!
Bulldeg: Smula jästen i en bunke. Ljumma drycken till fingervarmt ca 37 grader och blanda det med jästen så allt löser sig.
Blanda i resten av alla ingredienser och knåda degen i 10 minuter i en köksassistens, eller för hand tills du känner att degen blivit mjuk och fin. Låt degen vila under en bakduk 20-30 minuter.
Fyllning: Vispa ihop alla ingredienser med elvisp tills det blivit ljust och fluffigt, ca 5 minuter. Låt stå framme i rumstemperatur.
Sockerlag: Koka upp socker och vatten tills alla sockerkristaller har löst upp sig. Ställ åt sidan.
Utbakning: Sätt ugnen på 200 grader. Knåda degen lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel ca 60x35cm. Bred på fyllningen och vik ihop rektangeln på mitten, kortsida mot kortsida.
Skär tunna strimlor 1-1,5 cm. Tvinna remsorna och snurra ihop dem till en skruv. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Pensla bullarna med sockerlag igen och låt dem svalna något innan servering.
5 kommenteringar för “Veganska Kanelbullar”