INSTRUCTIONS

Twix

Raider, som den hette från början kom till Sverige under 1990-talet och bytte sedan namn till Twix år 2000. 

När jag var barn var Twix ett av mina favoritsnacks. Kanske inte så konstigt då den innehåller en väldigt bra trio bestående av – kaka och kola som är sammanbundna i en len choklad.

Detta recept ger hela 20 godisbitar, så om du inte planerar att äta alla på en gång kan du frysa dem! Lägg godisbitarna i en lufttät behållare eller en plastpåse.

förvara i frysen i upp till 3 månader. Tina upp dem i rumstemperatur innan servering.

 

Sätt ugnen på 175°.

Blanda alla ingredienserna till botten i en bunke.

Tryck ut i en form med bakplåtspapper på ca 22x22 cm.

Grädda mitt i ugnen 15 minuter. Skär upp i avlånga bitar medans kakan fortfarande är varm och låt sedan svala helt.

Smält 50 g choklad och blanda med dulce de leche. Fördela krämen på alla kakor. Ställ in i frysen 30 minuter.

Smält resterande choklad och tillsätt olja. Fördela chokladen över kakorna med en sked eller doppa försiktigt varje kaka i chokladen. Toppa med flingsalt.

Ställ in i kylen 30 minuter innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS