Tigerkaka
Förberedelsetid
20 minuter
Tillagningstid
50 minuter
Portioner
12
Målgrupp
Fika
Ställ ugnen på 160 grader. Smörj och mjöla en form på 22 cm.
Vispa det mjuka smöret med socker i en skål. Tillsätt salt och ägg, ett i taget. Vispa i några minuter så att smeten blir helt slät.
Sikta mjöl (spar 0,5 dl), bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen växelvis med mjölken.
Blanda ingredienserna väl och dela sedan smeten i två skålar. Tillsätt resten av mjölet i den enda skålen och siktad kakao i den andra.
Klicka en matsked av den ljusa smeten i mitten av formen. Ta sedan en annan matsked och klicka ut chokladsmeten ovanpå den ljusa i mitten. Fortsätt att varva tills allt är slut.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50 minuter. Kontrollera om tigerkakan är färdiggräddad med en tandpetare.