INSTRUCTIONS

Här har ni ett riktigt bra grundrecept på sammetslen smörkräm. Det går självklart att smaksätta med tex choklad, Dulce de Leche, essenser m.m.

Receptet räcker till att täcka 1 1/2 normalstor tårta. Går även utmärkt att frysa in om du får mycket över ✌🏼

Värm äggvitor och socker försiktigt i en kastrull eller över vattenbad tills alla sockerkristaller har smält helt. Viktigt att vispa hela tiden!

Häll sedan över ägg- och sockerblandningen i en bunke och vispa tills den är rumstempererad, den ska vara vit och fluffig, tar ca 10 minuter med en köksassistent.

Tillsätt sedan det rumstempererade smöret lite i taget. Viktigt att marängen ej är varm när smöret ska vispas i. Vispa hela tiden. Den kommer att se sprucken ut i början men den går ihop sig efter ett tag. Tillsätt sedan vaniljsockret. Vispa på låg hastighet i 10 minuter så försvinner ev luftbubblor och marängsmörkrämen kommer bli alldeles sammetslen.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS