Marängsmörkräm
Förberedelsetid
5 minuter
Tillagningstid
45 minuter
Portioner
1 1/2 normalstor tårta
Målgrupp
Fika & Fest
Värm äggvitor och socker försiktigt i en kastrull eller över vattenbad tills alla sockerkristaller har smält helt. Viktigt att vispa hela tiden!
Häll sedan över ägg- och sockerblandningen i en bunke och vispa tills den är rumstempererad, den ska vara vit och fluffig, tar ca 10 minuter med en köksassistent.
Tillsätt sedan det rumstempererade smöret lite i taget. Viktigt att marängen ej är varm när smöret ska vispas i. Vispa hela tiden. Den kommer att se sprucken ut i början men den går ihop sig efter ett tag. Tillsätt sedan vaniljsockret. Vispa på låg hastighet i 10 minuter så försvinner ev luftbubblor och marängsmörkrämen kommer bli alldeles sammetslen.
2 kommenteringar för “Marängsmörkräm”