INSTRUCTIONS

Pavlova

Mini Pavlova med en härligt syrlig lemon curd och grädde, toppa gärna med bär om så önskas.

Det här receptet kan du även göra en Pavlova tårta av. Gör då 2 st stora runda maränger på ca 20 cm i diameter.

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Vispa äggvitan till ett fast skum. Tillsätt 2,5 dl socker lite i taget och fortsätt vispa ca 5 min. Blanda maizena med 0,5 dl socker och häll sakta ner i marängen under omrörning.

Klicka eller spritsa ut maränger. Ställ in i mitten av ugnen och sänk ugnsvärmen till 125 grader. Grädda ca 45 min. Låt svalna helt.

Mätt upp alla ingredienser till lemon curd i en liten kastrull och låt koka ett par minuter, rör om hela tiden. Den ska bli tjock och krämig.

Sila krämen, tillsätt smöret och rör om. Låt svalna.

Lägg lite lemon curd på varje maräng. Klicka på lättvispad grädde och toppa med lite mer lemon curd. Tillsätt bär om så önskas.

Betyg

( 1 Betyg )

INGREDIENTS