INSTRUCTIONS

Doughnuts

Underbara Doughnuts eller munkar som du lätt bakar av i ugnen eller om du vill går det även bra att fritera dom också.

Pensla med rikligt av sockerlag direkt när Doughnuts kommer ut ur ugnen, på så sätt bevarar du saftigheten i bullarna. Gör chokladglasyren och doppa dom medans glasyren är varm och toppa med strössel, hackade nötter eller riven choklad. Om du inte vill ha chokladglasyr kan du bara rulla Doughnuts i socker.

Arbeta samma alla ingredienser i en köksassistent med krok. Kör ca 10 minuter eller tills den känns elastisk och fin. Låt degen vila täckt under handduk i 15 minuter.

Kavlar ut degen 1,5 cm tjock och stansa ut rundlar som är ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och stick ut ett litet hål i mitten. Täck med handduk och låt jäsa 1 timme till dubbel storlek. Tips! Ställ in plåten i ugnen med tänd lampa så jäser det lite fortare.

Sätt ugnen på 175 grader. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter tills dom fått fin färg.

Koka ihop socker och vatten. Pensla direkt med sockerlagen på doughnutsen när du tagit ut dom ur ugnen. All sockerlag ska gå åt!

Mätt upp alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Värm på medelvärme tills den är glansig och len. Doppa dina doughnuts i glasyren. Tips! Låt kastrullen stå kvar på plattans eftervärme, på så sätt håller du glasyren varm så den inte stelnar. Toppa med valfritt strössel, hackade nötter eller riven choklad.

Betyg

( 1 Betyg )

INGREDIENTS