Brytbröd
Förberedelsetid
8 minuter
Tillagningstid
1 timme 20 minuter
Portioner
20
Målgrupp
Frukost, Lunch eller Middag
Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.
Tillsätt honung, salt, äggula, vetemjöl, lantbrödmjöl och det rumsvarma smöret. Arbeta degen 5 minuter i bakmaskin eller 10 minuter för hand. Låt degen jäsa täckt i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 20 bitar och gör runda bullar som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ej för tätt! Bullarna kommer att jäsa ordentligt, så låt det vara ca 0,5 cm mellan varje bulle. Låt jäsa 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Grädda brödet mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills de fått fin färg.
Ta ut brytbrödet och låt det svalna något innan servering.