Fantastiska Semlor

Hej alla underbara 🤗

Snart är det fettisdag, som man har längtat! Jag bara älskar semlor 😋 kombinationen kardemumma i en bulle med en riktigt god mandelkräm och lättvispad grädde. MUMS! Inte mycket som slår det.

Jag har gjort dom godaste semlorna ever! Dom smakar precis som ute på konditorier. Riktigt fluffiga och saftiga bullar på en och samma gång med mycket kardemummasmak och en smarrig mandelkräm.
Tänkte visa er steg för steg hur jag gör mina fantastiskt goda semlor.
Hela receptet hittar ni här ☺️ http://sweetandsweeter.se/recipes/semlor/

 

Till det här receptet gör jag en så kallad fördeg där jag börjar med att värma mjölken med nymalen (grovstött) kardemumma till fingervarmt. Sen smular jag ner jästen i en bunke och häller i kardemummamjölken. Tillsätt sedan vetemjölet och knåda till en fin deg, gärna med en köksassistent 5 minuter. Låt degen vila i 15-20 minuter i bunken med en köksduk över.

När den har vilat färdigt blandar man i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet i ca 10 minuter. Om man vill kan man knåda för hand men det tar lite längre tid. Låt degen vila under duk i 30 minuter.

Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter. Dela degen i 16 bitar, då får du en bulle som väger ca 80 g, det vill säga en normal stor semla. Gör runda bullar med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 1 timme.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter, tills bullarna har fått en fin gyllenbrun färg. Låt svalna.

Nu till fyllningen som består av mandelmjöl, florsocker och vatten. Så enkelt och såå gott!
Lägg allt i en matberedare och mixa till en slät och fin mandelkräm, om den känns hård så tillsätt lite mera vatten. Tänk på att du vill ha en krämig konsistens, varken för hård eller för lös.

Skär av toppen på bullarna, och gröp ur lite av bullen. Fyll med mandelkrämen, spritsa på önskad mängd grädde, lägg på locket och pudra med lite florsocker, och VIPS så har du en underbart god semla som bara är att hugga in på! NJUT!!!

 

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *