INSTRUCTIONS

Citronpaj med Marängtäcke

Sött och syrligt! Vilken kombo! Här har du ett recept på krispigt och lite knäckigt pajskal med en syrlig lemoncurd som toppas med en fluffig maräng.

Den är inte bara vacker för ögat utan också oemotståndligt god.

Blanda samman alla ingredienser till pajskalet. Tryck ut degen i en pajform på ca 22 cm. Ställ in i frysen 10 min. Sätt ugnen på 175 grader och grädda ca 18 minuter eller tills den blir gyllenbrun.

Mätt upp alla ingredienser till lemon curden i en kastrull och låt sjuda ett par minuter, rör om hela tiden. Den ska bli tjock och krämig. Sila krämen, tillsätt smöret och rör om. Låt svalna en stund innan du häller över i pajskalet.

Maräng! Värm äggvitor och socker försiktigt i en kastrull tills alla sockerkristaller har smält helt. Viktigt att vispa hela tiden! Häll sedan över ägg- och sockerblandningen i en bunke och vispa tills den är vit och fluffig, tar ca 6-8 minuter.

Häll lemon curden i pajskalet och spritsa över marängen. Om man vill kan man även bränna av marängen innan servering.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS