Vegansk Kladdkaka med Tryffeltäcke
![recipe detail](https://sweetandsweeter.se/wp-content/themes/cakeart//images/admin/recipe-detail/prep-time.png)
Förberedelsetid
20 minuter
![recipe detail](https://sweetandsweeter.se/wp-content/themes/cakeart//images/admin/recipe-detail/cook-time.png)
Tillagningstid
20 minuter
![recipe detail](https://sweetandsweeter.se/wp-content/themes/cakeart//images/admin/recipe-detail/yield.png)
Portioner
14-16
![recipe detail](https://sweetandsweeter.se/wp-content/themes/cakeart//images/admin/recipe-detail/servings.png)
Målgrupp
Fika
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en rund springform på 22 cm.
Smält mjölkfritt margarin tillsammans med 100 g kokosgrädde. Tillsätt strösocker, kakao och vaniljsocker och rör om. Blanda sedan ner vetemjöl och salt.
Häll smeten i springformen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska fortfarande vara väldigt kladdig när man tar ut den.
Värm kokosgrädden i en kastrull tills den precis börjar sjuda. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör om tills all choklad har smält. Häll chokladtryffeln över kladdkakan och ställ in i kylen 1,5-2 timme innan servering.