INSTRUCTIONS

Slutty Brownie Bars

Jag vet inte varför just denna kaka kallas för slutty brownies, men jag gillar det. Om du inte har provat en slutty brownie tidigare så är det dags att du gör det nu! Mjuka, krämig och fudgeliknande lager av godheter. Den perfekta kakan på en fest.

Tre lager låter som mycket arbete, men dessa brownies är faktiskt lätta att förbereda. Först måste du göra cookie degen. Pressa degen i botten av formen och baka i 8 minuter. Låt det sedan svalna något på ett galler i ca 15 minuter tills den har svalnat något, så det inte sjunker ihop när du lägger browniesmeten ovanpå. Lägg sedan ett lager med Oreo kakor, det behöver inte överlappas, det är ok om det finns luckor.

Lägg brownie smeten på toppen av Oreo kakorna. Baka i 20-25 minuter. Testa med en tandpetare om den är klar, fastnar några fuktiga smulor på den är den färdig. Men om det är jätte kladdigt är det inte klart, och om det är torrt kan det vara lite överbakat.

Ställ ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20x25 cm, täck hela formen även kanterna med bakplåtspapper, på så sätt blir det lätt att ta ur kakan ur formen när den är klar.

Kakdeg: Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. I en annan skål, vispa ihop rumstempererat smör och farinsocker. Vispa i ägget och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt den mörka chokladen. Ta degen och tryck ut ett jämt lager i botten av formen. Baka 8 minuter tills kakan precis har satt sig. Låt svalna något. Under tiden förbereda brownie smeten.

Brownie: Smält choklad och smör i en värmetålig skål, antingen i mikrovågsugnen eller över vattenbad tills allt har smällt ordentligt. Tillsätt kakaopulver och socker och vispa ihop. Rör i ägg. Tillsätt mjöl och salt och rör försiktigt ihop allt till en slätt smet. Ställ åt sidan. Lägg ett lager med Oreos ovanpå kakdegen. Det behöver inte överlappas, det är ok om det finns luckor.

Häll över brownie smet på Oreos och bred försiktigt ut. Baka ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna helt på ett galler, kyl sedan minst 4 timmar. Lyft ur kakan ur formen och skär kakan i 16 rutor. Förvara i kylen upp till 3 dagar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS