Saftig Kardemummakaka med mandelkräm och grädde
Förberedelsetid
55 minuter
Tillagningstid
8 minuter
Portioner
16
Målgrupp
Alla tillfällen
Det här receptet på kardemummakaka smakar precis som en nygräddad semla.
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten av en bakform på ca 25x35 cm.
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll ner i äggfluffet tillsammans med yoghurten och mjölken.
Blanda alla torra ingredienser och vänd försiktigt ner i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Lägg mandelmjöl, florsocker och vatten i en matberedare och mixa till en slät och fin mandelkräm.
Gör små fördjupningar i kardemummakakan och fyll hållen med mandelkrämen. Vispa grädde och spritsa på kakan.