INSTRUCTIONS

Kan man baka sötebröd med surdeg?…
Såklart man kan! Dom här Mandelsnurrorna med mörk choklad är gjorda med en deg som jag tillsatt surdeg istället för jäst. Helt gudomliga blev dom!

Häll mjöl, socker, salt, kardemumma och den hackade choklad i en skål/bunke och rör om.

Häll i ägg, mjölk och surdeg och blanda till en slät deg.

Kör degen i en köksassistent eller knåda degen tills den släpper från bakbordet. Låt vila i 30 minuter under en bakduk.

Tillsätt smöret, lite i taget. Låt degen vila under en bakduk i rumstemperatur i 2,5 timme.

Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut smöret på degen och grovriv mandelmassan över smöret.

Vik över degen från ena kortsidan till den andra. Skär ca 1,5 cm breda remsor.

Tvinna varje remsa och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Spreja bullarna lite lätt med vatten och täck sedan med en småfuktig bakduk. Ställ plåtarna svalt och låt dem jäsa till dubbel storlek eller över natten (ca 8-12 timmar).

Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och låt svalna något.

Sätt ugnen på 200 grader. Pensla med uppvispat ägg med en nypa salt i.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10–14 minuter eller tills bullarna fått en fin gyllene färg.

Pensla bullarna direkt efter gräddning med sockerlagen och strö över socker. Låt svalna.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS