INSTRUCTIONS

Börja med fördegen. Värm mjölken med saffran till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och häll i saffransmjölken. Tillsätt vetemjölet och knåda till en fin deg gärna med en köksassistent med krok i 5 minuter. Låt degen vila i 15-20 min i bunken med en duk över.

Blanda i de resterande ingredienserna i degen och kör på mellanhastighet i ca 10 minuter. Det går även bra att knåda för hand.

Låt degen vila under en duk i ca 20-30 minuter så degen släpper sin spänning.

Koka upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull och låt svalna något.

Lyft upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den några minuter.

Nu till det roliga! Här är det bara att gå loss och forma lussebullar till en krans. Lägg på plåt med bakplåtspapper och sätt ner önskad mängd russin i kransen och låt jäsa under duk i 1 timme. Tips! Lägg inte för tätt, ca 0,5 cm mellan vardera bulle. Tänk på att alla lussebullar i kransen kommer att jäsa ordentligt.

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla kransen med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter tills dina lussebullar har fått en fin gyllenbrun färg.

Pensla bullarna efter gräddning med sockerlag och låt svalna.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS