Chokladtårtbotten
Förberedelsetid
15 minuter
Tillagningstid
25 minuter
Portioner
1 tårtbotten
Målgrupp
Kalas/Fest
Sätt ugnen på 175 grader varmluft (vanlig ugn 200 grader). Smörj kanterna och lägg bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant på ca 22 cm i diameter.
Blanda vetemjöl, kakao, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm försiktigt ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa tills det blir vitt och pösigt. Sikta i lite i taget av mjölblandningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 min. Ta ut ur ugnen och vänd tårtbotten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt den ligga kvar i formen tills den har svalnat. Dela sedan botten i 3 delar.