INSTRUCTIONS

Chokladtårtbotten

En fin och fluffig tårtbotten som är enkel och inte alls är svår att göra.

Sätt ugnen på 175 grader varmluft (vanlig ugn 200 grader). Smörj kanterna och lägg bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar kant på ca 22 cm i diameter.

Blanda vetemjöl, kakao, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Värm försiktigt ägg och strösocker till fingervarmt i en kastrull, häll över i en bunke och vispa tills det blir vitt och pösigt. Sikta i lite i taget av mjölblandningen och rör om försiktigt med en slickepott till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 20-25 min. Ta ut ur ugnen och vänd tårtbotten upp och ner på ett bakplåtspapper, låt den ligga kvar i formen tills den har svalnat. Dela sedan botten i 3 delar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS