INSTRUCTIONS

Chokladbakelse – med Jordgubbsmousse

Choklad och jordgubbar… Kan det bli bättre!

Den här ”söta” bakelsen är gjord med saftig chokladbotten, en söt- syrlig jordgubbsmousse som avslutas med lättvispad grädde och jordgubbar. Enkelt, snyggt och väldigt gott!

Låt gelatinpulvret svälla i 5 msk kallt vatten några min. Mixa jordgubbssylten så den blir slät. Värm sedan sylten försiktigt i en kastrull och tillsätt gelatinet och rör om tills allt har smält. Låt svalna.

Vispa grädden. Tillsätt sylten i omgångar och häll upp i spritspåse med ev. tyll. Lägg i kylen för att stelna minst 1,5 timme.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper i en ugnsplåt på ca 42x34 cm.

Blanda alla de torra ingredienserna i en stor skål. Tillsätt ägg, mjölk, olja och vispa till en slät smet. Ha ner hett vatten och rör om. Häll smeten i ugnsformen och grädda 12 minuter. Låt bottnen svalna och ställ sedan in i kylen så den blir kall.

Stansa ut ca 20 hjärtan/cirklar med tex en pepparkaksform eller ett glas.

Spritsa jordgubbsmousse på hälften av dom utstansade bottnarna. Lägg sedan över dom andra bottnarna och toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS