Chocolate Chip Cheesecake Bars
8 minuter
30 minuter
15-20 bitar
Fika & Fest
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en form på ca 20x25 cm, täck hela formen även kanterna med bakplåtspapper, på så sätt blir det lätt att ta ur kakan ur formen när den är klar.
Chocolate Chip: Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. I en annan skål, vispa ihop smält smör och farinsocker. Vispa i ägg, ett i taget, och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen och rör ihop till en smidig deg. Tillsätt chokladen. Ta halva degen och tryck ut ett tunt lager i botten av formen.
Cheesecake: Vispa ihop färskost och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker tills du fått en slätt smet. Häll smet i formen. Toppen försiktigt med den sista kakdegen. Det är okej om det inte täcker cheesecaken helt.
Baka i 30-40 minuter tills det översta lagret av kakdegen är gyllenbrun och ganska fast. Låt svalna helt och kyl sedan minst 4 timmar innan den skärs i bitar. Förvaras i en lufttät burk i kylen upp till 4 dagar, eller i frys upp till 2-3 månader. När du sedan ska tina, lämna över natten i kylskåpet.