INSTRUCTIONS

3 sorters småkakor – Hallongrottor, Chokladsnittar & Kanelkringlor

Här har du ett recept på goda småkakor som är busenkla att slänga ihop och tar inte alls lång tid att göra.
På bara en timme har du tre sorter ljuvligt doftande kakor som smakar underbart. 

Hallon, choklad och kanel! Tre helt olika smaker och helt olika utseenden men alla tre av samma deg. Är det inte praktiskt! 

Ställ ugnen på 175 grader.

Blanda samman smör, vetemjöl, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin och mjuk deg. Dela degen i 3 lika stora delar.

Hallongrottor - Ta en del av degen och dela i 12 runda bollar som du trycker till lite lätt med handen. Lägg på plåt med bakplåtspapper och gör en fördjupning i mitten av varje boll och fyll med hallonsylt. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.

Chokladsnittar - Ta den andra delen av degen och tillsätt kakao. Knåda ihop till en fin deg. Dela i två delar och gör längder på ca 20 cm som du lägger på plåt med bakplåtspapper. Platta till varje längd något, strö sedan på pärlsocker och tyck till försiktigt så pärlsockret sitter fast. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Skär längderna i sneda bitar direkt när du tagit ut dem från ugnen.

Kanelkringlor - Ta den sista delen av degen och gör 10 stycken små längder på 12 cm. Blanda socker och kanel på en tallrik och rulla varje längd. Gör en kringla och lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädde mitt i ugnen ca 12 minuter.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS