Hela Sverige bakar casting

Min casting i Hela Sverige bakar!

Vart började allt och hur ska det sluta? Många frågor som man på sin resan äntligen har fått svar på.

Här kommer min berättelse om hur jag sökte och kom med i Hela Sverige bakar 2018.

Allt började söndagen den 18:e mars då jag skickade in en liten video på mig och mina barn, väldigt spontan! Där jag berättade väldigt kort om mig själv. Redan dagen efter så ringer dom från Hela Sverige bakar och frågade om jag vill komma på en första casting. Självklart! Så redan den 23:e mars bar det iväg till frihamnen i Stockholm.

 

Här började allt! En liten saftig chokladbakelse med jordgubbsmousse och skivade jordgubbar.

Casting nr 1 och lugnet själv. Gick in självsäker och målinriktad till en intervju med kamerainspelning.

Jag hade varit på casting för Hela Sverige bakar 2 gånger tidigare. Men då bara kommit till första casting omgången. Skulle det bli 3:e gången gillt?

 

25:e mars ringer telefon! Ett nummer jag inte känner igen. Svarar! YES!!! Jag hade gått vidare till nästa omgång. Dax för casting nr 2.

Dax för casting nr 2, 4:e april närmare bestämt. Iväg till frihamnen ännu en gång. Men denna gång med 10 andra förväntansfulla hemmabagare.

Nu började man bli lite nervös. Inslängd i en tidigare grupp dessutom. Direkt när jag kom in så var det bara att kila iväg för provbakning i en iskall lagerlokal. Där stod dom! Johan och Birgitta. Nu gällde det, nu fick inga misstag göras.

Receptet låg framför oss, upp och ner. Vi visste att vi hade 40 minuter på oss och det enda vi fick fråga under bakningens gång var hur ugnarna fungerade. Kör! Vänder på lappen… och där står det rulltårta! Det gick galant! Vi gick fram en i taget. Johan skar en bit och smakade. ”Det finns inget att klaga på, helt perfekt.” Jag var överlycklig.

Efter bakningen gick vi tillbaka och nu var det dax för intervju med Johan och Birgitta. Nervöst? Ja! Men det gick bra. Jag var nöjd med bakverken jag hade med mig. Bla den här mazarinbakelsen med chokladmousse, hallongelé och mörk tryffel toppad med färska hallon.

Men det var inte slut där! Nu till den stora grillingen med självaste produktionen av Hela Sverige bakar… Men va kul jag hade! Dom va såå trevliga och jag kände att jag verkligen bjöd på mig själv.

Efter en lång dag i Stockholm bar det hem igen. Men nu var man nervös, på riktigt! Skulle verkligen jag bli en av tolv deltagare. Nu återstod lite mer än en veckas väntetid. Oavsett om vi skulle komma med eller inte så skulle dom höra av sig.

Veckan gick måndag… tisdag… onsdag… Varför ringer dom inte?… torsdag… fredag, fortfarande inget samtal! Kl 18.00 åker vi ut en sväng med barnen och köper glass. Telefonen ringer! Nu kommer samtalet! Det var Sofie. Efter en stund in i vår konversation så säger hon ”Äh jag ska inte dra ut på det”… ”Du är en av deltagarna i Hela Sverige bakar”. Den lyckan! WOW! Jag skrek så barnen och min man hoppade till och glassen for i hela bilen. Men det var det värt!

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *