INSTRUCTIONS

Rulltårta med blåbärssylt och färskostfyllning

Sätt ugnen på 220 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt.

Vispa ägg, socker, vaniljpulver och vaniljsocker i ca 4 minuter, tills det är riktigt vitt och fluffigt.

Sikta ner och vänd försiktigt runt mjölet. Rör till sist ner den fingervarma mjölken och bred ut smeten jämt över bakplåtspappret.

Grädda i ca 6 minuter. Under tiden gör du i ordning ett bakplåtspapper där du strör ut färgat strösocker. När kakan är färdig vänder du den upp och ner på det sockerfyllda bakplåtspappret. Lägg en bakhandduk över och låt den svalna.

Lägg blåbär, skalet och saften från halv citron, socker och vatten i en kastrull. Låt bären koka upp under omrörning. Låt koka i ca 3-5 minuter. Bred sedan sylten över kakan.

Vispa smör och socker tillsammans med skalet och saften från en halv citron i några minuter. Tillsätt färskosten och vispa ytterligare någon minut. Häll till sist ner 3 msk vispgrädde och vispa i 30 sekunder till. Bred ut frostingen på rulltårtan och snurra ihop.

Låt vila i kylen minst 45 minuter innan du skär upp den.

Betyg

( 0 Betyg )

INGREDIENTS