Hela Sverige Bakar

Ikväll är det dax igen! Ett nytt avsnitt av Hela Sverige Bakar och finalen närmar sig. Hur ska det gå? Kvällens tema är Frankrike! Spännande spännande!

I början av säsongen så gick det väldigt bra för mig, men sen har det varit lite mitt i mellan läge. Varken bra eller dålig! Men allt eftersom veckorna har gått så känner jag att jag har kommit ikapp lite. Det är bara att kämpa, nu är det nära, nästan så man kan ta på finalen. Det är ju dit man vill, men kommer man lyckas! Ikväll får ni se vilka som tar sig vidare till nästa vecka som är semifinal.

Som sagt, ikväll står Frankrike på schemat och franskt kommer det att bli.

I paradbaket blir det Mille Feuille (tusen blad) eller som vi i sverige mer känner till den som, Napoleonbakelse.

Här nedan kommer lite bilder på en snabbare variation på en smördeg, en så kallad blixtsmördeg, och receptet hittar ni i fliken recept. Ni bara måste testa! Inte alls svårt, mycket lättare än en vanlig smördeg, och det bästa av allt, den går mycket fortare att göra också.

  1. Börja med att blanda alla ingredienser, snabbt! Finns det en massa goa smörklumpar i degen så har du gjort alldeles rätt. Plasta in och i kyl 15 minuter.

2.  Kavla ut och gör ett 3 eller 4 slag. Kyl igen 15 minuter! Upprepa kavling och kylning 2 gånger till.

3. Kavla ut blixtsmördegen ca 2 mm och nagga ordentligt.

4. Dax för gräddning! Här ska ni inte vara rädda för att grädda ordentligt. Jag låter ugnen komma upp till 225 grader när jag slänger in min smördeg. Sen sänker jag temperaturen till 175 grader och låter den stå inne i ca 30-40 minuter lite beroende på tjocklek.

5. Skär smördegen direkt när den kommer ut ur ugnen (när den fortfarande är varm) i önskad storlek och form.

Nu till det bästa! Dekoration! Här kan du gå loss och använda dig av precis vilken smak du vill.

Jag använde mig av Citron och Choklad grädde. Jättegott och busenkelt att göra. Lycka till!

PSST! Du kan förbereda och frysa in blixtsmördegen. Blanda ihop alla ingredienser, kavla ut och gör dina tre slag. Frys in! Ta fram och baka av som vanligt. Perfekt när du får oväntat besök.

Recept ligger i fliken recept!

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *