Frågor om Hela Sverige bakar

Oj vad med frågor jag har fått om Hela Sverige bakar, så roligt! Tack alla som har skrivit.

Här nedan kommer era frågor med svar under bilderna. Jag har försökt svara på allt. Om inte eran fråga kommit med så beror det på att många frågor var väldigt lika.

Trodde aldrig att jag skulle få såå många frågor som jag har fått, ni är helt underbara. Ni som vill vara annonyma har jag klippt bort namnet ifrån.

 

Det var ett helt gäng med personer bakom kamerorna. Uppskattningsvis ca 20 st. Men hela produktionsteamet ligger på ca 50.
Inspelningsperioden var i ca 4 veckor.
Hur intagningen gick till finns på ett separat blogginlägg.
Att få en kamera upptryckt i ansiktet var lite läskigt i början så klart. Men efter några avsnitt så tänkte man inte på det lika mycket.

 

 

Det lättaste att baka var nog glasyrkakor och brodyrpannkakor.
Det tråkigaste…hmm! Svårt! Men om jag måste välja något så var det nog creme brulée.
När man tittar på ett avsnitt så tror man inte att det tar en hel dag att spela in ett program. När paradbaket var klart så gick vi och åt lunch uppe på Taxinge slott och fick vila någon timme innan nästa bakning, självaste utmaningen.
Mest tidskrävande var pepparkakshuset som var 3,5 timme, men vi skulle lätt ha behövt 30 minuter till om inte mer. Vi alla var helt slut efter den inspelningen.
Den roligaste och svåraste utmaningen var Glaze tårta med glaskubb. Den utmaningen var så spännande, ingen kunde förutspå hur det skulle gå. Men extra kul att man kammade hem stjärnbagarstatuetten  just det avsnittet. Det är något jag kommer bära med mig lääänge.

 

 

Jag har fått många frågor om just paradbaken. Och ja, inför alla paradbak visste vi vad som skulle bakas och alla recepten inför paradbaken har vi gjort själva och provbakat hemma. Men allt kunde hända i tältet! I början visste man inte vart allt låg, man var stressad, gjorde saker som man annars aldrig skulle ha gjort hemma, men det som var det mest kritiskt var tiden. Man hade inte hur lång tid på sig som helst. När det var slut så var de slut.
Till utmaningarna hade vi ingen aning om vad vi skulle få baka. Vi gissade oss fram, men hade alltid fel. Vi fick recept med ingredienser till varje utmaning, men hur det skulle utföras och temperatur på ugnen stod oftast inte. Så kunnig om bakning måste man absolut vara.

 

 

Inspelningsperioden var i ca 1 månad. Vi hade i snitt 2 dagar inspelning, 2 dagar ledigt. När vi inte spelade in gjorde vi olika saker. Vi hängde vid bryggan vid hotellet vi bodde på. Umgicks, åkte ut på olika utflykter och självklart så vilade vi också.

 

 

Tina och Johan har verkligen lyft programmet. Dom är så trevliga med sina glada och roliga personligheter.
Det är mycket som inte vissas i tv. Ett avsnitt tar mellan 11-14 timmar att spela in och sen klipps det ner till 45 minuter. Så massa roligt som man trodde skulle komma med gjorde tyvärr inte det.
Tiden på Taxinge var fantastisk! Så många nya vänner man har skaffat sig och att få dela saker med andra som också är intresserade av samma saker som än själv, bakning!
Framtiden! En dag ska jag själv ge ut min egna bakbok med mina söta saker. Det är något jag verkligen ser fram emot. Det är även många som skriver att jag ska göra min egna bakbok och det glädjer mig. Ni är underbara!

 

 

Inspelningen är vid Taxinge Slott. En underbar plats med fantastisk natur. Vissa dagar var det mer folk och andra inte mycket alls. Mest var det på finaldagen och på nationaldagen då vi spelade in semifinalen och hade jultema. Lite komiskt!

 

Det var mycket som var bra, typ ALLT! Det sämsta eller jobbigaste var nog all väntan och alla omtagningar. Man fick stå stilla så alla kameror kunde fokusera. Man var även tvungen att stå stilla på ett ställe en längre tid så alla skulle synas ordentligt i kamerorna osv. Mycket väntan!
Den bästa och roligaste (och svåraste) utmaningen var Glaze tårta med glaskubb. Sämsta… det får nog bli rulltårtan eftersom jag misslyckades totalt haha.

 

Vi fick inte träffa någon familjemedlem eller vänner under hela inspelningsperioden. Det var skit tufft! Bland det jobbigaste jag har varit med om. Men vi fick prata i telefon med dom.
Så länge man va kvar i tävlingen så fick man inte åka hem. Vi hade Erika (som fick smeknamnet mamma) som såg efter oss dag som natt. Hon berättade och sa åt oss vad vi skulle göra och hur dagarna skulle se ut. Så vi behövde inte tänka speciellt mycket, bara koncentrera oss på bakningen.

 

4 kommenteringar för “Frågor om Hela Sverige bakar

 1. Ketty Magnusson
  04/28/2020
  Svara

  Vad händer med alla bakverk, när programmet är slut, skänks de bort för Ni kan väl inte äta upp allt själva?

  • Sweet & Sweeter
   04/29/2020
   Svara

   Hej! Allt äts upp, men inte av oss som bakar. Vi får faktiskt inte ta del av det goda, utan alla som står bakom kameran får äta utav det.

 2. Isabelle Perez
  09/30/2020
  Svara

  Hej, kollar på hela Sverige bakar och undrar om de någonsin får använda sig av recept eller om de har allt i huvudet. För tänk om man inte kan receptet på en viss bakelse, hur gör de då?

  • Sweet & Sweeter
   10/02/2020
   Svara

   Hej Isabelle!
   Jo självklart finns det recept i bakgrunden 🙂 Till första baket har man sitt egna recept, men till det andra baket blir det svårare då man för det första inte vet vad det är man ska baka men också för att receptet man får står det inte allt på, som tex temperatur eller vilken ordning du ska följa receptet på.

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *