Babyshower tårta

Jag älskar att göra figur tårtor eller 3D tårtor som det också heter. Nu var det ett tag sedan, så nu börjar det bli dax igen.
Babyshower har blivit väldigt popis på senaste åren och med det många magtårtor, gärna med en lite babyfot som trycker mot magen. På min senaste babyshower tårta har jag fått många frågor om hur jag gör dom. Så nu kommer en liten snabb genomgång. Häng med!

 

Den här Babyshower tårtan består av passionsfruktsmousse, hemgjord hallonsylt och mörk chokladmousse, som jag sedan har spacklad med en choklad marängsmörkräm. Tänk er själva den intensiva chokladsmaken med det söta från hallonen och det syrliga från passionen. En riktigt bra kombo.

Dag 1. Först börjar jag med att måtta på ett ungefär hur jag vill att proportionerna ska vara på tårtan (det är liksom bra om tårtan får plats på den bricka eller fat som du har tänkt dig, haha), och efter det väljer jag mått på mina springformar och sätter igång med att börja baka tårtbottnarna.

När bottnarna är inne i ugnen börjar jag med att göra fyllningarna. Jag brukar alltid göra dom dagen innan tårtan ska sättas ihop (om det är till en 3D tårta) så fyllningarna får stå till sig och sätta sig ordentligt.

Dag 2. Nu börjar det roliga! Montering och dekor!
Här börjar jag med att göra smörkrämen som jag ska ha att spackla tårtan med. Efter det skär jag bottnarna och sedan tar jag fram alla fyllningar till tårtan. Nu är det bara att sätta igång! Lager för lager med olika fyllningar. MUMS!
Tips! När jag gör magen på babyshower tårtan så gör jag alltid den i en stor skål eller bunke som jag täcker med plastfolie. Jag gör alltså tårtan upp och ner. På så sätt får du en väldigt rund och fin mage. Men det är inte ett måste!

När alla fyllningar och lager är på plats så är det dax att täcka tårtan med första tunna lagret av smörkräm. Sen brukar jag låta tårtan stå kallt i ca 1 timme innan jag går på nästa lager med smörkräm. Täck tårtan ordentligt så inga skarvar syns. Kyl ordentligt igen!

Nu är det dax att täcka tårtan med marsipan eller sugarpaste. Färga som du själv önskar!
Jag börjar oftast med bysten. Först täcker jag ungefär halva med en verklighetstrogen hudfärg. Sen täcker jag klänningens överdel (vit i det här fallet), sen är bysten färdig för att dekoreras om så önskas. Efter det går jag på klänningen och där vill man INTE strama åt för mycket, utan det ska falla som ett svall. Jag skär aldrig av kanterna, utan jag viker in sidorna försiktigt, på så sätt ser det mera naturligt ut.

 

Sist med inte mist… slutfinishen!
På den här Babyshower tårtan gjorde jag ett vit band under bysten och en vit rosett. Även ett vit band på överkant av bysten som jag dekorerade med blommor. Sen blev det en massa blommor på klänningen också haha, det tog tid, men det var det värt. Slutresultatet blev väldigt vackert.

 

Skriv kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *