Nyårsdessert Med Choklad, Kaffe Och Salt Kolasås
Nyårsafton närmar sig med stormsteg och många får panik över vad som ska serveras till sina 3-rätters, och det många kanske vill lägga minst tid på är nog desserten. Så här kommer ett superenkelt tips på hur man kan fixa en jättefin och supergod efterrätt som dessutom ser lyxig ut.
En nyårsdessert behöver inte alls vara avancerad eller kosta mycket att göra. Det här receptet är baserat på att man tar det man har från både frys, kyl och skafferi. Jag skulle rekommendera att ha ca 3-4 olika smaker så det inte blir för mycket av det goda.
Till den här desserten har jag kladdkaka, kaffe, mjölkchokladmousse, salt kolasås toppad med grädde och chokladkulor. Jag serverar lager på lager i champagneglas så man får en lyxigare känsla.
1.Börja med att smula ner kladdkaka i botten av ett glas och tillsätt starkt kaffe.
Tips! Du kan ta vilken kaka som helst, mjuk eller hård har ingen betydelse. Choklad, vanilj, vad du än önskar.
2.Häll i mjölkchokladmoussen och tillsätt ytterligare lite kladdkaka.
3.Tillsätt kolasås och strö på lite salt. Vispa grädden och spritsa eller klicka på, toppa med strössel eller chokladkulor.
Stick ner ett tomtebloss för att få en mera festligare nyårskänsla.